RECETTE FRANÇAIS NIÇOIS

GALETTE DES ROIS “REVISITEE”

Ingrédients :

  • 300 grs de pâte feuilletée pur beurre
  • 3 pommes
  • 150 grs d’amandes en poudre
  • 100 grs de sucre en poudre
  • 2 sachets de sucre vanille
  • 2 cuillères à soupe de sucre glace
  • 3 jaunes d’œufs
  • 130 grs de beurre
  • 5 cl de lait

Préparation :

  • Pelez, épépinez et découpez les pommes en très petits dés.
  • Mettez-les dans une casserole anti-adhésive.
  • Ajoutez 30grs de beurre en morceaux, le sucre en poudre et le sucre vanillé.
  • Faites cuire pendant une vingtaine de minutes avec un couvercle.
  • A la fin, retirez le couvercle et augmentez le feu pour que s’évapore au maximum l’humidité de la préparation et laissez refroidir.
  • A l’aide d’une fourchette, réduisez les 100grs de beurre restant en pommade.
  • Ajoutez les jaunes d’œufs et la poudre d’amandes.
  • Mélangez pour obtenir une préparation homogène.
  • Préchauffez le four, Th 7 (210°).
  • Etalez la pâte sur une feuille de cuisson sur la plaque du four.
  • Etalez la préparation aux amandes, puis recouvrez avec la compote épaisse bien refroidie.
  • Humectez légèrement le bord du premier, posez dessus le deuxième, puis appuyez du bout des doigts sur les bords pour bien les souder.
  • Mélanger le lait avec une cuillerée de sucre glace et, à l’aide d’un pinceau, badigeonnez la surface de la galette.
  • Faites délicatement avec une pointe de couteau un quadrillage.
  • Enfournez pour 25 minutes.

LA GALETA DEI REI “REVISITADA”

Ingredient

  • 300 grama de pasta esfuiada pur bure
  • 3 poun
  • 150 grama d’amenda en poudra
  • 100 grama de sucre fin
  • 2 sacoun de sucre vanilhat
  • 2 culhé à soupa de sucre gelat
  • 3 rous de l’óu
  • 130 grama de burre
  • 5 cl de lach

Preparacioun

  • Pelas, levas lu pepin e taiounas lu poun en pichin cubou.
  • Metès-li dintre d’una casserola anti-adesiva.
  • Ajountas 30 grama de burre en tros, lou sucre fin e lou sucre vanilhat.
  • Fès cuèire una vintena de minuta m’un cubecèu.
  • Fin finale, levas lou cubecèu e aumentas lou fuèc per faire esvapourà au mai l’aigagna de la preparacioun.
  • Laissas refreià.
  • Mé l’ajuda d’una fourcheta, pistas lu 100 grama de burre per n’en faire una poumada.
  • Ajountas lu rous de l’óu e la poudra d’amenda.
  • Mesclas per òutenì una preparacioun oumougèna.
  • Fès escaufà d’avança lou fourn, termoustat 7 (210°).
  • Estalas la pasta sus d’una fuelha de cuècha soubre la placa dóu fourn.
  • Fès parié mé la preparacioun ai amenda, pi curbès mé la coumposta espessa ben refrescada.
  • Bagnas un pau lou bort dóu premié, pauas soubre lou segount, pi pressas mé la pouncha dei det sus lu bort per ben lu faire pegà.
  • Mesclas lou lach m’un culhé de sucre gelat e, mé l’ajuda d’un pincèu, pintejas la surfaça de la galeta.
  • Fès de cadret m’una puncha de coutèu.
  • Enfournas 25 minuta.