
RECETTE FRANÇAIS NIÇOIS
GALETTE DES ROIS “REVISITEE”
Ingrédients :
- 300 grs de pâte feuilletée pur beurre
- 3 pommes
- 150 grs d’amandes en poudre
- 100 grs de sucre en poudre
- 2 sachets de sucre vanille
- 2 cuillères à soupe de sucre glace
- 3 jaunes d’œufs
- 130 grs de beurre
- 5 cl de lait
Préparation :
- Pelez, épépinez et découpez les pommes en très petits dés.
- Mettez-les dans une casserole anti-adhésive.
- Ajoutez 30grs de beurre en morceaux, le sucre en poudre et le sucre vanillé.
- Faites cuire pendant une vingtaine de minutes avec un couvercle.
- A la fin, retirez le couvercle et augmentez le feu pour que s’évapore au maximum l’humidité de la préparation et laissez refroidir.
- A l’aide d’une fourchette, réduisez les 100grs de beurre restant en pommade.
- Ajoutez les jaunes d’œufs et la poudre d’amandes.
- Mélangez pour obtenir une préparation homogène.
- Préchauffez le four, Th 7 (210°).
- Etalez la pâte sur une feuille de cuisson sur la plaque du four.
- Etalez la préparation aux amandes, puis recouvrez avec la compote épaisse bien refroidie.
- Humectez légèrement le bord du premier, posez dessus le deuxième, puis appuyez du bout des doigts sur les bords pour bien les souder.
- Mélanger le lait avec une cuillerée de sucre glace et, à l’aide d’un pinceau, badigeonnez la surface de la galette.
- Faites délicatement avec une pointe de couteau un quadrillage.
- Enfournez pour 25 minutes.

LA GALETA DEI REI “REVISITADA”
Ingredient
- 300 grama de pasta esfuiada pur bure
- 3 poun
- 150 grama d’amenda en poudra
- 100 grama de sucre fin
- 2 sacoun de sucre vanilhat
- 2 culhé à soupa de sucre gelat
- 3 rous de l’óu
- 130 grama de burre
- 5 cl de lach
Preparacioun
- Pelas, levas lu pepin e taiounas lu poun en pichin cubou.
- Metès-li dintre d’una casserola anti-adesiva.
- Ajountas 30 grama de burre en tros, lou sucre fin e lou sucre vanilhat.
- Fès cuèire una vintena de minuta m’un cubecèu.
- Fin finale, levas lou cubecèu e aumentas lou fuèc per faire esvapourà au mai l’aigagna de la preparacioun.
- Laissas refreià.
- Mé l’ajuda d’una fourcheta, pistas lu 100 grama de burre per n’en faire una poumada.
- Ajountas lu rous de l’óu e la poudra d’amenda.
- Mesclas per òutenì una preparacioun oumougèna.
- Fès escaufà d’avança lou fourn, termoustat 7 (210°).
- Estalas la pasta sus d’una fuelha de cuècha soubre la placa dóu fourn.
- Fès parié mé la preparacioun ai amenda, pi curbès mé la coumposta espessa ben refrescada.
- Bagnas un pau lou bort dóu premié, pauas soubre lou segount, pi pressas mé la pouncha dei det sus lu bort per ben lu faire pegà.
- Mesclas lou lach m’un culhé de sucre gelat e, mé l’ajuda d’un pincèu, pintejas la surfaça de la galeta.
- Fès de cadret m’una puncha de coutèu.
- Enfournas 25 minuta.
